Injectare toxină botulinică

Beautiful young woman is getting an injection in her face and smiling, lying with closed eyes

Tratamentul cu toxină botulinică la nivelul frunții si ochilor are drept rezultat un aspect întinerit al feței și estomparea până la dispariție a ridurilor. Este una dintre cele mai sigure proceduri, cu un nivel minim de risc, care a trecut proba timpului. Toxina botulinică este folosită de aproape 30 de ani pentru a trata multiple afecțiuni medicale (strabism, blefarospasm, diverse alte spasme de la nivelul feței și gâtului) și de peste 20 de ani este utilizată în scopuri cosmetice. Toxina botulinică poate fi folosită cu succes și pentru tratarea transpirației in exces (hiperhidroza) la nivelul axilelor, palmelor si picioarelor.

Injectarea toxinei în zona tratată duce la blocarea activității mușchiului respectiv. Tegumentul care este în mod obișnuit mobilizat de contracția fibrelor musculare se relaxează și nu mai formează cute iar ridurile deja existente la nivelul pielii se șterg sau estompează. Nu se modifică sensibilitatea zonei tratate.

Procedura de injectare este rapidă, nu necesită recuperare și nu rămân semne. Injectarea se efectuează cu ajutorul unor ace ultrafine. Activitatea se poate relua imediat după tratament. Rezultatele se observă mai bine la câteva zile (aproximativ 3-7 zile) după tratament, îmbunătățirea aspectului zonelor tratate fiind progresivă.

Recomandari după injectare

  • Se evită expunerea la soare, solar, saună pentru 24-72 ore
  • Se menține capul drept pentrut 4 ore post-injectare, se evită poziția culcat
  • Se interzic exerciții fizice intense pentru 24 ore
  • Se interzice masajul zonelor injectate cu sau fără produse cosmetice
  • Se evită consumul de antibiotice, anticoagulante, alcool pentru 24-72 de ore
  • Se exersează mișcările musculare în zonele injectate.