Chirurgie estetică

Chirurgia feței

Chirurgia fetei

BLEFAROPLASTIA (CHIRURGIA PLEOAPELOR)

Chirurgia pleoapelor aduce rezultate excelente și este o intervenție foarte cerută, având în vedere că îndepărteză pielea căzută peste ochi care te face să arăți mai obosit și mai în vârstă decât ești. Acest exces de piele și grăsime care conferă fizionomiei un aspect îmbătrânit, duce în timp și la îngustarea câmpului vizual și la scăderea acuității vizuale. Intervenția chirurgicală are ca scop îndepărtarea excesului tegumentar și grăsos aflat la nivelul pleoapelor. Operația este una sigură, complicațiile sunt rare și de obicei minore iar recuperarea rapidă. Rezultatele pozitive ale blefaroplastiei superioare se mențin ani de zile, îmbunătățind foarte mult aspectul estetic dar și confortul psihic.

OTOPLASTIA (CORECTAREA URECHILOR DECOLATE)

Otoplastia sau operația de corectare a urechilor decolate se face pentru a apropia urechile de cap sau pentru a le face mai mici, a le reducerea mărimea. De obicei urechile decolate sunt și asimetrice. Una poate fi mai decolată decât cealaltă și pot exista și diferențe de mărime între cele două urechi. Corecția chirurgicală permite remodelarea urechilor astfel încât să se restabileacă simetria și aspectul plăcut al urechilor.

LIFTINGUL FACIAL

Procesul de îmbătrânire afectează pe lângă piele si țesuturile subjacente: țesutul celular subcutanat, mușchii feței și gâtului și chiar scheletul osos. Liftingul facial nu poate opri procesul de îmbătrânire dar atenuează cele mai vizibile semne ale îmbătrânirii. Scopul acestei operații este de întindere a pielii feței și gâtului cu repoziționarea mușchilor feței. Există diferențe foarte mari intre pacienți în ceea ce privește capacitatea de vindecare, astfel că rezultatul nu este niciodată complet previzibil.

Chirurgia sânului

chirurgie estetica

MĂRIREA SÂNILOR CU PROTEZE DE SILICON

Procedura de mărire a sânilor se adresează femeilor care doresc o îmbunătățire a aspectului, care consideră că sânii lor sunt prea mici ori s-au micșorat după alăptare ori după o pierdere semnificativă în greutate. Se adresesază și femeilor care consideră că prezintă o diferență semnificativă a mărimii sânilor, cu ajutorul protezelor se poate rezolva și o asimetrie mamară. Materialul din care sunt confecționate protezele este siliconul, material care datorită biocompatibilității sale este cel mai des folosit pentru implanturile medicale. Nu există dovezi că protezele mamare afectează fertilitatea, sarcina sau alăptarea.

MICȘORAREA SÂNILOR

Volumul si forma sânilor constituie o preocupare permanentă în viața unei femei și se modifică în mod natural odată cu trecerea timpului. Mamopexia de reducție (micșorarea sânilor) se adresează femeilor cu sânii foarte mari care s-au ptozat (lăsat). Nici un exercițiu fizic și nici un tratament medicamentos nu poate rezolva această problemă. Intervenția chirurgicală rezolvă problema chiar dacă lasă cicatrici ce pot fi observate și care sunt permanente. Vindecarea mai grea si cu cicatrici mai late apare de regulă la fumatori Se poate obține în cadrul intervenției și reducerea mărimii areolei. Deoarece în timpul intervenției chirurgicale sunt secționate multe canale galactofore este posibilă uneori pierderea permanentă a posibilității de alăptare dar în general nu va fi împiedicată alăptarea în cadrul unei noi sarcini. O sarcină însa va influența negativ asupra cicatricilor și a poziției sânilor.

LIFTINGUL (RIDICAREA) SÂNILOR

Pierderea elasticității pielii, efectele gravitației, sarcina, alăptarea, fluctuațiile in greutate pot afecta fermitatea și forma sânilor. Volumul glandei mamare poate ramâne normal dar se pierde fermitatea și poziția din tinerețe. Mastopexia este procedura chirurgicală utilizată pentru conturarea si ridicarea sânilor căzuți, fără a le mări sau reduce dimensiunile. Se poate obține si reducerea mărimii areolei. Dacă sânii au pierdut din volum și se dorește și mărirea lor, se pot introduce implanturi mamare. Cele mai bune rezultate în timp se întâlnesc la femei cu sânii mici și ptozați. Se pot ridica sâni indiferent de mărimea lor dar, sânii foarte grei se pot lăsa din nou in timp (nici o operație nu poate inlătura efectul gravitației). Operația lasă cicatrici ce pot fi observate și care sunt permanente dar nu va impiedica alăptarea în cadrul unei noi sarcini. O sarcină va influența negativ aspectul cicatricilor si poziția sânilor. De asemenea, trebuie avut în vedere că un lifting al sânilor nu va ține sânii fermi la nesfârsit – efectul gravitației, imbătrânirii și fluctuațiile în greutate pot determina reapariția gradată a ptozei.

Remodelarea corporală

chirurgie estetica

ABDOMINOPLASTIA

Abdominoplastia se recomandă pentru îndepărtarea excesului de piele și grăsime de la nivelul abdomenului inferior. Abdominoplastia este o intervenție chirurgicală majoră prin care se îndepărtează acest exces care uneori se prezintă sub forma unui veritabil șorț de piele si grăsime la acest nivel. Totodată, prin efectuarea intervenției se vor indepărta și vergeturile si cicatricile situate sub ombilic. De asemenea se poate remedia și o eventuală patologie a mușchilor drepți abdominali care, apare uneori la acest nivel după o sarcină. Pentru păstrarea in timp a rezultatului obținut este important să se urmeze un regim igieno-dietetic recomandat de caătre un medic nutriționist și să se practice un sport.

LIPOASPIRAȚIA (LIPOSUCȚIA SAU LIPOSCULPTURA)

Lipoaspirația este o metodă de îndepărtare a depozitelor adipoase din zone care sunt genetic programate să depoziteze grăsime (coapse, fese, șolduri, abdomen – pentru femei; abdomen, șolduri – pentru bărbați). Lipoaspirația nu este o metodă de slăbit, ci doar de conturare a corpului. De lipoaspirație pot beneficia pacienți cu greutatea corporală apropiată de normal, dar care au depozite de grăsime în exces localizate în anumite zone. Eliminarea grăsimii este permanentă dar dacă se produce o creștere a volumului celulelor grase printr-un proces de îngrășare, volumul crește și în zona aspirate. Cu toate acestea, niciodată această zonă nu va mai deveni la fel de mare cum a fost înainte de operație.

CURA GINECOMASTIEI

Termenul de ginecomastie semnifică creșterea sânilor la barbați. Ginecomastia poate afecta unul sau ambii sâni. Dezvoltarea sânilor la bărbat poate avea grade variabile: de la discret pâna la foarte evident. Cel mai adesea ea se instalează la pubertate, cea mai frecventă cauză a ginecomastiei fiind creșterea nivelului hormonilor estrogeni și scăderea celor androgeni. De asemenea s-a observat o legătură între ginecomastie și administrarea unor medicamente (anabolizante), consumul de alcool, droguri si obezitate. Se poate opera la orice vârstă dar numai după un consult endocrinologic și după efectuarea unei mamografii care va arăta dacă predomină țesutul gras sau țesutul glandular. Rezultatele procedurii sunt semnificative și permanente